Selin Aktan biyografisi

Fotoğrafım
istanbul, Türkiye
Selin Melek Aktan, Cerrrahpaşa Tıp Fakültesindeki eğitimini tamamladıktan sonra İngiltere'de College Fashion Design bölümünü bitirdi. Belçikalı bir galeri sahibinin sergi teklifi ile profesyonel sanat hayatına başladı.Anadolu motif ve renklerinden esinlendiği ''orientalpopart koleksiyonuyla 2004 Zurih Art Show'un en avangard sanatçısı seçildi.Çalışmalarını Yunanistan Bulgaristan, Isviçre,Fransa, İtalya Polonya,Avusturya ,Danimarka, Mısır, LosAngeles,NewYork, Miami' de sergileyen Aktan'ın eserleri 2009da USA Museum of the Americas koleksiyonuna alındı. İtalya'daki İnsan Hakları sergisine davet edilen Aktan'ın''Savaşta Çocuk''eseri Caserta Müzesine alınırken,bu konudaki yazısı Amerika'daki surfax tarafından dünyayı besleyen en iyi makaleler arasına seçild.2007 de yayınladığı ''Aşk Selinde Uçuşan Melekler''şiir kitabı ÇYDD yararına satılan Selin,2010da eğitim projelerine destek vermek amacıyla söz ve müziği kendisine ait ''Rüzgarlara Fısıldadım ' 2012de ise ''Şaka gibi herşey''albümlerini çıkarttı.Aktan 2010 da Nişantaşı'nda Apeiron Artplus Galeriyi kurdu.

14 Nisan 2010 Çarşamba

MISIR YOLCULARI Selin Melek Aktan ve Setenay Özbek


Selin M. Aktan ve Setenay Özbek Mısır yolcusu
Selin M. Aktan ve Setenay Özbek Mısır yolcusu
Bu haber 12 Nisan 2010, Pazartesi 12:37:40 eklenmiştir.

Zaman zaman köşe yazılarında seyahat anılarını bizlerle paylaşarak turizmle ilgili görüşlerini aktaran yazarımız uluslar arası ressam ve heykeltraş Selin Melek Aktan şimdi de Mısır yolcusu.

Çağdaş Türk resminin iki güzel temsilcisi Selin Melek Aktan ve Setenay Özbek 3.uluslararası plastik sanatlar sempozyumu için Mısır'a gitmeye hazırlanıyorlar.
Son yıllarda Arap ülkelerinde ve Mısır'da , televizyon dizilerimize ve bunlarda oynayan dizi oyuncularına gösterilen yoğun ilgi şimdi de plastik sanatlar dalındaki sanatçılarımızla devam ediyor.
Bugüne kadar yurt dışındaki pek çok uluslart arası etkinliğe davet edilen Özbek ve Aktan dünya sanat piyasasında türk resim sanatını tanıtmaya çalışırken, bir yandan da çağdaş türk kadınının da temsilciliğini yapıyorlar.
15- 22 nisan tarihleri arasında, Mısır'ın gözde tatil beldesi SharmEl Seiyh şehrinde düzenlenen uluslar arası etkinliğe davet edilen iki ressamımız , 20 ülkeden konuşmacının katılacağı konferansta Çağdaş Türk resmini anlatacak,daha sonra da bir artshowa katılacaklar.
Etkinliğin organizatörü Mohammed Hamedah,çağdaş resim sanatında türk ressamları çok etkileyici bulduklarını belirterek bugüne kadar uluslar arası pek çok başarıya imza atmış Selin Melek Aktan ve Setenay Özbek'i ülkelerinde ağırlamaktan son derece mutlu olduklarını belirtti. Setenay Özbek geçtiğimiz yıl katıldığı Taşkent Bienalinden en iyi çağdaş resim ödülü ile dönmüş.Aktan'ında eserleri Amerika ve Italya'da müzeye alınmıştı. Daha önce de Bulgaristan sanat festivaline davet edilerek yine birlikte Türkiye'yi temsil eden iki arkadaş bu vesile ile Osmanlı İmparatorluğunun bugünkü Mısır sanatı üzerine etkileri ve eski Mısır sanatı ile ilgili araştırmalar yapmayı planlıyorlar.

Hiç yorum yok: