Selin Aktan biyografisi

Fotoğrafım
istanbul, Türkiye
Selin Melek Aktan, Cerrrahpaşa Tıp Fakültesindeki eğitimini tamamladıktan sonra İngiltere'de College Fashion Design bölümünü bitirdi. Belçikalı bir galeri sahibinin sergi teklifi ile profesyonel sanat hayatına başladı.Anadolu motif ve renklerinden esinlendiği ''orientalpopart koleksiyonuyla 2004 Zurih Art Show'un en avangard sanatçısı seçildi.Çalışmalarını Yunanistan Bulgaristan, Isviçre,Fransa, İtalya Polonya,Avusturya ,Danimarka, Mısır, LosAngeles,NewYork, Miami' de sergileyen Aktan'ın eserleri 2009da USA Museum of the Americas koleksiyonuna alındı. İtalya'daki İnsan Hakları sergisine davet edilen Aktan'ın''Savaşta Çocuk''eseri Caserta Müzesine alınırken,bu konudaki yazısı Amerika'daki surfax tarafından dünyayı besleyen en iyi makaleler arasına seçild.2007 de yayınladığı ''Aşk Selinde Uçuşan Melekler''şiir kitabı ÇYDD yararına satılan Selin,2010da eğitim projelerine destek vermek amacıyla söz ve müziği kendisine ait ''Rüzgarlara Fısıldadım ' 2012de ise ''Şaka gibi herşey''albümlerini çıkarttı.Aktan 2010 da Nişantaşı'nda Apeiron Artplus Galeriyi kurdu.

28 Ekim 2012 Pazar

Latin ateşine nazar değdi

Latin ateşine nazar değdi
Uluslar arası resim heykel sanatçısı Selin Melek Aktan’ın ‘’Egzotik ve Romantik isimli kişisel sergisi Apeiron Artplus Galeri’de sanatseverlerin yoğun ilgisi ile açıldı.
Aktan bu sergisinde değişik ülkelere yaptığı seyahatlerden sanatına yansıyanlarla her zamankinden farklı türde eserlerle türk sanatseverlerle buluştu.
Açılış kokteylinin ardından düzenlenen ‘’Latin ateşi ‘’partisinde Cuba içkileri ve kokteyleri ikram edildi.Davetliler Latin müzikleri eşliğinde dans ederken görünmez bir kaza yaşandı ve mumlardan değen bir ateşle ressam Süngü Demirtaş’ın uzun saçları alev aldı.
Davetlilerin acil müdahelesi ile söndürülen yangın hem sanatçıya hem de ev sahibesi Aktan’a korkulu anlar yaşattı.
Selin Melek Aktan,’’Herşey çok güzel giderken,aniden çığlıkları duydum.Ortalığı saran yanık kokusu çok ürkütücü idi.Neyseki değerli dostumuz Perihan Güneşcan ve diğer davetliler anında müdahele ettiği için sevgili arkadaşımız Süngü Demirtaş,daha fazla zarar görmeden kısa sürede alevleri bastırdık.’’dedi.
Egzotik ve romantik sergisi 20 kasıma kadar Apeiron Artplus Galeri’de açık kalacak.magazincity.comYayın Tarihi: 25 Ekim 2012

Hiç yorum yok: