Selin Aktan biyografisi

Fotoğrafım
istanbul, Türkiye
Selin Melek Aktan, Cerrrahpaşa Tıp Fakültesindeki eğitimini tamamladıktan sonra İngiltere'de College Fashion Design bölümünü bitirdi. Belçikalı bir galeri sahibinin sergi teklifi ile profesyonel sanat hayatına başladı.Anadolu motif ve renklerinden esinlendiği ''orientalpopart koleksiyonuyla 2004 Zurih Art Show'un en avangard sanatçısı seçildi.Çalışmalarını Yunanistan Bulgaristan, Isviçre,Fransa, İtalya Polonya,Avusturya ,Danimarka, Mısır, LosAngeles,NewYork, Miami' de sergileyen Aktan'ın eserleri 2009da USA Museum of the Americas koleksiyonuna alındı. İtalya'daki İnsan Hakları sergisine davet edilen Aktan'ın''Savaşta Çocuk''eseri Caserta Müzesine alınırken,bu konudaki yazısı Amerika'daki surfax tarafından dünyayı besleyen en iyi makaleler arasına seçild.2007 de yayınladığı ''Aşk Selinde Uçuşan Melekler''şiir kitabı ÇYDD yararına satılan Selin,2010da eğitim projelerine destek vermek amacıyla söz ve müziği kendisine ait ''Rüzgarlara Fısıldadım ' 2012de ise ''Şaka gibi herşey''albümlerini çıkarttı.Aktan 2010 da Nişantaşı'nda Apeiron Artplus Galeriyi kurdu.

25 Mayıs 2009 Pazartesi

Eğlence Dünyasının Sevimli alkolikleri



Erkekler ordusunun en cömert neferleridirler. Tabi alkol duvarını aştıkları zaman. Bu yüzden de gece klubü garsonları ve kapıcıları ile özel bir iletişim içindedirler. Belirli bir saatten sonra yüz lira ile on lirayı ayıramadıkları için tuvalet bekçilerinden de bol bol hayır dua alırlar. Gösteriş için para harcamaya, ona buna bir şeyler ısmarlamaya bayılırlar. Hatta ertesi gün ceplerinde beş kuruş kalmayacak durumda bile olsalar masalarında başkasının hesap ödemesini adeta hakaret kabul ederler. Zaten de kimse böyle bir hata yapmaya cesaret edemez ya da etmez. Bütün gece size cilveler yapar elinizi ayağınızı tutar, eve geldiğinizde de yatar horul horul uyurlar.Bazen de size ters düşmek pahasına masanızdaki tüm kadınlara asılırlar. Uyardığınızda masum olduklarını iddia ederler. Eğer konuyu uzatırsanız gece kavgayla sona erer. Arkadaşlarınız ise iyi niyetli iseler, size belli etmeden eşinizin veya sevgilinizin sözsel veya fiziksel tacizlerini nasıl başlarından savacaklarını düşünürler. Gece bittiğinde herkes ferahlar. Diğer kadınlar kurtulmuş, ama yılın zampara ayyaşı size kalmıştır. Talihliyseniz alkol çevirmesine yakalanmadan arka yollardan kelle koltukta eve gelirsiniz. Bazen de gece sizinle sevişir, ama ertesi gün ne yaptıklarını hatırlamazlar. Sizin yerinize temizlikçi kadın da koynuna girseydi pek bir şey fark etmeyeceğini anlamak tabi ki pek gururunuzu okşamaz. Ayrıca yabancı bir mekandaysanız(otel veya arkadaşınızın evi gibi) gece tuvalet yerine salondaki goblen kanapeyi kullanmaları da mümkündür.En tatsızı ise size içki içmeniz için yaptıkları ısrarlardır. İçkili olmazsanız onun kadar eğlenemeyeceğinizi veya alkolsüz bir kadının onları ne derece itici bulacağını düşünerek , garsonları aratmayacak bir hızla bardağınızı doldururlar. Günlük hayatlarında akıl almayacak kıskançlıklar yapan bu tarz erkekler çoğu kez birkaç kadehten sonra karılarını çengi gibi oynatarak fantezilerini beslemeye bayılırlar. Bazen de tam tersi olur. Arka masada karısı zorla oraya sürüklediği için oturan, daha doğrusu uyuklayan zavallı aile babasını yanındaki kadına göz süzüyor zannederek , yeri göğü birbirine katarlar. Kısacası gündüz tanıdığınız adam gece bambaşka bir yüzü ile karşınıza çıkar. Bazıları da susup süt dökmüş kedi gibi kabuğuna çekilir bir kelime konuşsun diye bin bir şaklabanlık yapıp deli olmanıza sebep olurlar. Ellerinde rakı kadehi dalgın dalgın ufka bakar, sanki ruh ve cinlere karışırlar. Doğal olarak sabah kalkışları da pek suratsız olur. Normal olarak alınacak önlem, kahve yüklerini iyice yüklenmeden ,yani neredeyse öğle saatlerine kadar yanlarına pek yaklaşmamaktır. Akşam üzeri aldıkları ilk kadehten sonraki bir saat en verimli zamanlarıdır.

Yalnız melankoliklerden değillerse evlerinde insan ağırlamaya , kalabalık sofralarda eş dostla yiyip içmeye bayılırlar. Size her şeyi vaat eder,ama çoğu kez dediklerini yapmazlar. Ama kafaları iyi iken gökteki ayı yere indirmekten, en romantik şiirlerle ayaklarınıza kapanmaya kadar sizi onurlandıracak tüm hoşlukları yaparlar. En güzel şarkılar sizin için söylenir, elleriniz tutulur, zarif parmaklarınıza en büyük tek taşları takma sözleri verilir. Seyahat planları yapılır. Tabi alkolik bir erkekle yaşamanın dinamiğini bilen akıllı kadınlar bu sözlerin hiç birini ciddiye almazlar. Böyle bir adamın alınganlıkları, şüpheleri , ve gerçekte sizin davranış biçiminize bağlı olmayan yerli yersiz kaprisleri ile başa çıkamayacağınızı anlayana kadar alın işte iyi bir oyuncak size.




Hayatı da kendimizi de çok ciddiye almayalım ve lütfen alınganlık yapmayalım beyler..Biraz gülelim diye yazdık işte..e var böyle tipler atrafımızda yalan mı...
Bu tip yazılarım uzun süre hikayeler.net de yayınlandı.Kitap yapalım dediler,çok gayri ciddi oldukları için hiç düşünmedim. .Sonra bloglara alındı.Sonunda ben de kendi bloğuma koymaya karar verdim.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Gayet güzel,
ama %80 farklı olan erkeklerimizde var.Hesabı paylaşan veya ödettiren.
en azından gece cıktıgında alkol almayan,araba kullanacagı zaman ve/veya az alan...

Sevgiliznle aranızdaki ilişki derin ise gözleri ve kalbi sadece size yönelir.tabii aşk varsa...