Selin Aktan biyografisi

Fotoğrafım
istanbul, Türkiye
Selin Melek Aktan, Cerrrahpaşa Tıp Fakültesindeki eğitimini tamamladıktan sonra İngiltere'de College Fashion Design bölümünü bitirdi. Belçikalı bir galeri sahibinin sergi teklifi ile profesyonel sanat hayatına başladı.Anadolu motif ve renklerinden esinlendiği ''orientalpopart koleksiyonuyla 2004 Zurih Art Show'un en avangard sanatçısı seçildi.Çalışmalarını Yunanistan Bulgaristan, Isviçre,Fransa, İtalya Polonya,Avusturya ,Danimarka, Mısır, LosAngeles,NewYork, Miami' de sergileyen Aktan'ın eserleri 2009da USA Museum of the Americas koleksiyonuna alındı. İtalya'daki İnsan Hakları sergisine davet edilen Aktan'ın''Savaşta Çocuk''eseri Caserta Müzesine alınırken,bu konudaki yazısı Amerika'daki surfax tarafından dünyayı besleyen en iyi makaleler arasına seçild.2007 de yayınladığı ''Aşk Selinde Uçuşan Melekler''şiir kitabı ÇYDD yararına satılan Selin,2010da eğitim projelerine destek vermek amacıyla söz ve müziği kendisine ait ''Rüzgarlara Fısıldadım ' 2012de ise ''Şaka gibi herşey''albümlerini çıkarttı.Aktan 2010 da Nişantaşı'nda Apeiron Artplus Galeriyi kurdu.

23 Ekim 2009 Cuma

GÖKKUŞAĞIYLA YAZILAN MASALLAR


Selin Melek Aktan yıllardır yurt dışında sürdürdüğü sergiler serisine ,aynı hızla Türkiye'de devam ediyor.
Bugüne kadar eserlerini çeşitli defalar Yunanistan, Bulgaristan, İsviçre,İtalyaFransa, Avusturya,Danimarka,Polonya ,Mısır,Amerika'da ise NewYork Miami ve LosAngeles eyaletlerinde sergileyen Aktan'ın 2009 şubat ayında 2 eseri Museum of the Americas,ın daimi koleksiyonuna alınmıştı.

Ekim ayında İtalya'da dünyadan 103 sanatçının davet edildiği insan
hakları sergisine katılan Selin Melek Aktan ,çocuk haklarını savunduğu ''savaşta çocuk'' isimli eseriyle İtalya'daki Caserta müzesi koleksiyonuna
giren ilk türk sanatçımız oldu. Eser hakkındaki sözleri ise Amerika'daki
Surfax sistemi tarafından dünyada göze çarpan en iyi ve sen sağlıklı
haberler arasına seçildi.

Bugüne kadar İstanbul'da açtığı iki solo sergiyle türk sanatseverlerle buluşan Selin Melek Aktan Türkiye'deki 3 .solo resim ve heykel sergisini Eskişehir Eldem Galeride gerçekleştiriyor. Sanatçı GÖKKUŞAĞI İLE YAZILAN MASALLAR isimli bu sergiyle , hepimizi barış dolu bir dünya için çocukluk düşlerimize geri döndürmeyi hedefliyor.

2007 yılında yayınlanan Aşk Selinde uçuşan Melekler isimli resimli şiir kitabı ÇYDD yararına satılan Selin Melek Aktan eserlerinin kendi doğduğu topraklarda,Anadolu'da sergilenmesinden büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek sanatseverlere şu sözlerle seslendi..

Masallarımız vardı bizim küçükken

Sonunda iyilerin kazandığı, kötülerinse hep kaybettiği .

Dünyaya inancımızı güçlendiren, içinde periler olan.

Zamanın neresinde yitirdik onları?

Hayat mı değişti yoksa bizler mi?

Eğer gökkuşağından masallar yazmak mümkün olsaydı

Rengarenk yapardım ben onları

Kaybettiğimiz düşleri yeniden yakalayabilmek için

İçine hiç acı koymazdım.

Can kırıkları cam kırıklarından çoktur derler bu dünyada

Havada uçuşan çocukluk düşlerimizdir

Belki de bize lazım olan

Güvenmek için tekrar dünyaya

Yeni hayatlara yeni masallar yazdım bende

İçinde hep mutluluk olan

İyiliğin kazandığı, kötülüğün ise kaybettiği

Selin Melek Aktan

Eldem Sanat Galerisi.Hamam yolu..no69. Eskişehir

Açılış 27 Ekim 2009 salı 17.30

tel..0222 2344343
http://www.turizminsesi.com/haber/gokkusagi-ile-yazilan-masallar-4674.htm

Hiç yorum yok: