Selin Aktan biyografisi

Fotoğrafım
istanbul, Türkiye
Selin Melek Aktan, Cerrrahpaşa Tıp Fakültesindeki eğitimini tamamladıktan sonra İngiltere'de College Fashion Design bölümünü bitirdi. Belçikalı bir galeri sahibinin sergi teklifi ile profesyonel sanat hayatına başladı.Anadolu motif ve renklerinden esinlendiği ''orientalpopart koleksiyonuyla 2004 Zurih Art Show'un en avangard sanatçısı seçildi.Çalışmalarını Yunanistan Bulgaristan, Isviçre,Fransa, İtalya Polonya,Avusturya ,Danimarka, Mısır, LosAngeles,NewYork, Miami' de sergileyen Aktan'ın eserleri 2009da USA Museum of the Americas koleksiyonuna alındı. İtalya'daki İnsan Hakları sergisine davet edilen Aktan'ın''Savaşta Çocuk''eseri Caserta Müzesine alınırken,bu konudaki yazısı Amerika'daki surfax tarafından dünyayı besleyen en iyi makaleler arasına seçild.2007 de yayınladığı ''Aşk Selinde Uçuşan Melekler''şiir kitabı ÇYDD yararına satılan Selin,2010da eğitim projelerine destek vermek amacıyla söz ve müziği kendisine ait ''Rüzgarlara Fısıldadım ' 2012de ise ''Şaka gibi herşey''albümlerini çıkarttı.Aktan 2010 da Nişantaşı'nda Apeiron Artplus Galeriyi kurdu.

23 Ekim 2009 Cuma

SALI GÜNÜ ESKİŞEHİRDEYİZ

HABER MERKEZİ

TURKHABERLER İSTANBUL – Ünlü sanatçının Eskişehir Galeri Eldem’de 27 Ekim Salı günü saat 17.30’da açılışı gerçekleşecek sergisine TURKHABERLER sunucusu Cemal Bilge v program ekibinden Haluk Özçelik’le gidiyor


Grek müziğin Türkiye’deki tartışmasız ismi Anastasia’nın konuk olarak katılacağı 26 Ekim Pazartesi günkü programdan sonra Selin Melek Aktan’la buluşacak olan Bilge ve Özçelik buradan Haydarpaşa’ya geçecekler.

Saat 22.00’de kalkacak Boğaziçi Ekspresi ile gidecek olan Aktan, Bilge ve Özçelik, saat 03.00 sularında Eskişehir’de olacaklar. Serginin açılış saatine kadar dinleneceklerini söyleyen Selin Melek Aktan, “Sergimizin açılışına Eskişehir’imizin önde gelen yöneticileri başta olmak üzere bütün halkımızı büyük bir heyecanla bekliyor olacağız.

Bu benim Anadolu’daki ilk sergim oluyor. Bugüne kadar dünyanın sayısız ülkesinde sergi açan ben İstanbul dışında ilk olarak Eskişehir’de sergi açmayı istedim. Çünkü ülkemin bütün kentlerini olduğu gibi bu kentimizi de çok seviyorum” dedi

Aktan’ın bir Anadolu ilinde ilk defa açacağı bu serginin son derece önemli olduğunu söyleyen TURKHABERLER Programı ve Genel Yayın Yönetmeni Cemal Bilge, “Eskişehir’in sevgili Aktan’ın sergisine sahip çıkacağına inancımız tamdır. Özellikle hocamız dediğimiz sevgili belediye başkanımız Yılmaz Büyükerşen’i bu serginin açılışında mutlaka ve mutlaka görmek istiyoruz.
Onun resime ve heykele olan düşkünlüğünü bilenlerden biri de benim. Hizmetleriyle Eskişehir’e hayat veren Büyükerşen’in birbirinden güzel tablo ve heykellerin yer alacağı böyle bir sergiye ilgisiz kalacağını sanmıyorum.


Kaldıki sergide yaşanacak bütün gelişmeleri önce TURKHABERLER sitemizden ardından da gelecek bir sonraki haftanın tv programında yayınlayacağız. Değerli hocamızın bulunacağı bu görüntüler içinde kendisine has özel yeri alacağından kuşkumuz yok. Çünkü o gerçek bir sanatseverdir” dedi

Hiç yorum yok: