Selin Aktan biyografisi

Fotoğrafım
istanbul, Türkiye
Selin Melek Aktan, Cerrrahpaşa Tıp Fakültesindeki eğitimini tamamladıktan sonra İngiltere'de College Fashion Design bölümünü bitirdi. Belçikalı bir galeri sahibinin sergi teklifi ile profesyonel sanat hayatına başladı.Anadolu motif ve renklerinden esinlendiği ''orientalpopart koleksiyonuyla 2004 Zurih Art Show'un en avangard sanatçısı seçildi.Çalışmalarını Yunanistan Bulgaristan, Isviçre,Fransa, İtalya Polonya,Avusturya ,Danimarka, Mısır, LosAngeles,NewYork, Miami' de sergileyen Aktan'ın eserleri 2009da USA Museum of the Americas koleksiyonuna alındı. İtalya'daki İnsan Hakları sergisine davet edilen Aktan'ın''Savaşta Çocuk''eseri Caserta Müzesine alınırken,bu konudaki yazısı Amerika'daki surfax tarafından dünyayı besleyen en iyi makaleler arasına seçild.2007 de yayınladığı ''Aşk Selinde Uçuşan Melekler''şiir kitabı ÇYDD yararına satılan Selin,2010da eğitim projelerine destek vermek amacıyla söz ve müziği kendisine ait ''Rüzgarlara Fısıldadım ' 2012de ise ''Şaka gibi herşey''albümlerini çıkarttı.Aktan 2010 da Nişantaşı'nda Apeiron Artplus Galeriyi kurdu.

4 Kasım 2009 Çarşamba

Selin Melek Aktan'ın eserleri Italya müzelerinde




SELİN MELEK AKTANIN ESERLERİ AVRUPA MÜZELERİNDE



Selin Melek Aktan’ın dünyadan 103 sanatçının davet edildiği İtalya’daki insan hakları sergisinde sergilediği savaşta çocuk isimli eseri Caserta Müzesi tarafından satın alındı.Eserini anlatan yazısı ise Amerikadaki surfax tarafından dünyada göze ilişen en sağlıklı ve besleyici makaleler arasına alındı..Aktan eserini şu sözlerle anlatmıştı.

Çocuklar bu evrene gönderilmiş hediyelerdir .Onlar dünyaya masum gözlerle bakarlar.Lütfen onların bu temiz enerjilerini savaşlar,seks tacizleri,şiddet gibi şeylerle kirletmeyelim.Ne yazık ki bazı çocuklar da açlıktan ölmektedirler.


Biz bütün bu eğitim,teknolojik imkanlar,üst düzey makinalara ve bilime onları tahrip etmek için sahip olmadık.Bu sergideki eserlerimi dünyada yeterli beslenme,tedavi, eğitim imkanı bulamayan veya savaşlardan ,şiddetden muzdarip olan çocuklara adıyorum.Onlar bizim geleceğimiz. Lütfen geleceğimizi öldürmeyelim .Çocukları  en değerli hediyelerimiz olarak korumak ümidiyle herkesi çocuk ve insan hakları konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyorum.



Selin Melek Aktan daha öncede eserlerini çeşitli defalar

Fransa,İtalya,Avusturya,İsviçre,Polonya,Bulgaristan,Yunanistan,

Danimarka gibi Avrupa’nın belli başlı ülkelerinde , Amerika’da ise NewYork,Miami ve LosAngeles’da ve Mısır,Çin,Hindistan,da, sergileyen uluslar arası resim ve heykel sanatçımız Selin Melek Aktan’ın Orientalpopart ve dansçılar isimli serisinden 2 resmi de bu yıl içerisinde USA’da Museum of The Americas’ın daimi koleksiyonuna alınmıştı..



Yıllardır ülkemizi yurt dışında başarı ile temsil eden Aktan,İstanbul’daki iki kişisel sergisinden sonra üçüncüsünü, bu ay sanat Anadolunun her yerinde olmalı gerekçesi ile Eskişehir Eldem galeride açmıştı. Gökkuşağı ile yazılan masallar isimli sergi halen devam etmektedir.

Hiç yorum yok: