Selin Aktan biyografisi

Fotoğrafım
istanbul, Türkiye
Selin Melek Aktan, Cerrrahpaşa Tıp Fakültesindeki eğitimini tamamladıktan sonra İngiltere'de College Fashion Design bölümünü bitirdi. Belçikalı bir galeri sahibinin sergi teklifi ile profesyonel sanat hayatına başladı.Anadolu motif ve renklerinden esinlendiği ''orientalpopart koleksiyonuyla 2004 Zurih Art Show'un en avangard sanatçısı seçildi.Çalışmalarını Yunanistan Bulgaristan, Isviçre,Fransa, İtalya Polonya,Avusturya ,Danimarka, Mısır, LosAngeles,NewYork, Miami' de sergileyen Aktan'ın eserleri 2009da USA Museum of the Americas koleksiyonuna alındı. İtalya'daki İnsan Hakları sergisine davet edilen Aktan'ın''Savaşta Çocuk''eseri Caserta Müzesine alınırken,bu konudaki yazısı Amerika'daki surfax tarafından dünyayı besleyen en iyi makaleler arasına seçild.2007 de yayınladığı ''Aşk Selinde Uçuşan Melekler''şiir kitabı ÇYDD yararına satılan Selin,2010da eğitim projelerine destek vermek amacıyla söz ve müziği kendisine ait ''Rüzgarlara Fısıldadım ' 2012de ise ''Şaka gibi herşey''albümlerini çıkarttı.Aktan 2010 da Nişantaşı'nda Apeiron Artplus Galeriyi kurdu.

4 Kasım 2009 Çarşamba

Aktan Eskişehir'i büyüledi.



TURKHABERLER ESKİŞEHİR–Uluslararası ressam ve heykeltraş Selin Melek Aktan’ın Eskişehir Eldem Galeri’deki sergisinin açılışı muhteşem oldu. Açılışa ilin önde gelen isim ve ailelerinin yanısıra Büyükşehir Belediye Başkanı Prof Dr Yılmaz Büyükerşen ve eşi Seyhan Hanım’da katıldı



 Sanat hayatını yurdışında açtığı sergilerle taçlandıran Türk ressam ve heykeltraş Selin Melek Aktan İstanbul’dan sonraki sergisini Eskişehir’de açtı. Aktan’ın Galeri Eldem’deki açılışı görülmeye değerdi.







Sanatçının ‘Gökkuşağıyla yazılan masallar’ adını verdiği sergisinde birbirinden muhteşem 40 parça resim ve heykel görücüye çıktı.







Eskişehir’in önde gelen isim ve ailelerinin büyük ilgi gösterdiği sergiye Büyükşehir Belediye Başkanı Prof Dr Yılmaz Büyükerşen eşi Seyhan hanımla birlikte katıldı.






Aktan’ın eserlerini inanılmaz güzel bulduğunu söyleyen Başkan Büyükerşen sanatçıyı öven çok önemli sözler söyledi.





Aktan’ın tablolarında kullandığı renklerin çok canlı olduğunu kaydeden Büyükerşen, “Ben geldiğim bu sergide baktığım bütün tablolarda dünyanın en güzel ve en masum çocuğunu gördüm” dedi.





Sergiye il dışından gelenler de vardı. Bunların en başında Bartın Gazeteciler Dernek Başkanı Güngör Yavuzarsan, Ankara’dan Haluk Mustafa Saran ve eşi Buket hanım geliyordu.





Galeri’nin yönetmeni Güven Tanyeli’nin kusursuz organisazyonuyla Eskişehir harika bir açılışa sahne oldu...





Açılışın hemen ardından davetlilere hitaben bir konuşma yapan güzel sanatçı Aktan, bu serginin kendisi için önemini anlattı. “Eskişehir Anadolu’ya açılan önemli kapılarımızdan biri ve bu sergi benim gözbebeğim. Küçükken hepimiz ülkenin Doğu'sunda Batı'sında aynı masallarla büyüdük. Sergimin adının gökküşağıyla yazılan masallar olmasının nedeni; bin bir renge sahip bu ülkede bir çocuk masumiyetiyle barış içinde yaşamayı istememdir” diye konuştu






Herkesin müşterek fikri Selin Melek Aktan’ın içinin güzelliğinin ve pozitif enerjisinin tablolarına yansıdığı idi.





Davetliler sözleşmiş gibi özetle şunları söylediler “Böyle bir sanatçının şehrimizi seçmesi ve eserlerini sergilemesi bizim için onur verici. Çok uzun zamandır bu kadar güzel bir sergi görmedik. Belkide hayatımızda gördüğümüz en cıvıl cıvıl ve bizi en çok mutlu eden sergiydi”





Bu arada Aktan’ın şiir kitabına da ilgi çok fazlaydı. Sanatseverler güzel sanatçının resimleri kadar şiirlerinden de etkilendiklerini söylediler. Yanında getirdiği az miktardaki kitabı sevenlerine imzalayarak vermek zorunda kaldı.





Sanatçı Eskişehir’in sanat izleyicisinin son derece kaliteli olduğunu söyledi











Hiç yorum yok: