Selin Aktan biyografisi

Fotoğrafım
istanbul, Türkiye
Selin Melek Aktan, Cerrrahpaşa Tıp Fakültesindeki eğitimini tamamladıktan sonra İngiltere'de College Fashion Design bölümünü bitirdi. Belçikalı bir galeri sahibinin sergi teklifi ile profesyonel sanat hayatına başladı.Anadolu motif ve renklerinden esinlendiği ''orientalpopart koleksiyonuyla 2004 Zurih Art Show'un en avangard sanatçısı seçildi.Çalışmalarını Yunanistan Bulgaristan, Isviçre,Fransa, İtalya Polonya,Avusturya ,Danimarka, Mısır, LosAngeles,NewYork, Miami' de sergileyen Aktan'ın eserleri 2009da USA Museum of the Americas koleksiyonuna alındı. İtalya'daki İnsan Hakları sergisine davet edilen Aktan'ın''Savaşta Çocuk''eseri Caserta Müzesine alınırken,bu konudaki yazısı Amerika'daki surfax tarafından dünyayı besleyen en iyi makaleler arasına seçild.2007 de yayınladığı ''Aşk Selinde Uçuşan Melekler''şiir kitabı ÇYDD yararına satılan Selin,2010da eğitim projelerine destek vermek amacıyla söz ve müziği kendisine ait ''Rüzgarlara Fısıldadım ' 2012de ise ''Şaka gibi herşey''albümlerini çıkarttı.Aktan 2010 da Nişantaşı'nda Apeiron Artplus Galeriyi kurdu.

9 Ocak 2010 Cumartesi

Selin Melek Aktan solo resim heykel sergisi Gökkuşağı tapınağında yer var mı?




Eserleri birçok uluslararası koleksiyon ve kataloglarda yer alan
Selin Melek Aktan’ın “Gökkuşağı Tapınağı’nda yer var mı?” Resim ve Heykel Sergisi 21 Ocak – 13 Şubat tarihleri arasında
DORUK SANATEVİ’inde..

Selin Melek Aktan yıllardır yurt dışında sürdürdüğü sergiler serisine, aynı hızla Türkiye’de devam ediyor:

Türkiye’deki 4. kişisel sergisini Doruk Sanatevi’nde gerçekleştirecek olan sanatçı, bugüne kadar eserlerini çeşitli defalar Yunanistan, Bulgaristan, İsviçre, İtalya Fransa, Avusturya, Danimarka, Polonya, Mısır, Amerika’da ise NewYork, Miami ve LosAngeles eyaletlerinde sergilemişti. 2004 yılında Zurich Art Show’un en avangard sanatçısı seçilen Aktan’ın , 2007 yılında ise Viyana’da eserleri Salvador Dali’nin heykelleri ile birlikte sergilenmişti. 2009 Şubat ayında 2 eseri Museum of the Americas’ın daimi koleksiyonuna alınan Selin Melek Aktan aynı yıl İtalya’da .dünyadan 103sanatçının davet edildiği insan hakları sergisine katıldı. Çocuk haklarını savunduğu “savaşta çocuk’’ isimli eseriyle İtalya’daki Caserta Müzesi koleksiyonuna giren ilk Türk sanatçımız oldu. Eser hakkındaki sözleri ise Amerika’daki Surfax sistemi tarafından dünyanın dikkat çeken en iyi makaleleri arasına seçildi. Çocuklarımız evrenin bize gönderdiği hediyelerdir.Onlar saf bir enerjidirler ve dünyaya masum gözlerle bakarlar .Lütfen olnların bu güzel dünyalarını seks tacizleri,savaşlar,silahlar,şiddet ile kirletmeyelim.Bazı çocuklar da ne yazık ki açlıktan ölmekteler.Biz bütün bu medeniyete,yüksek teknolojiye ve eğitime onları kirletmek için sahip olmadık. Eserimi dünyada yeterli beslenme,eğitim tedavi olanaklarına sahip olamayan ve savaşlar yüzünden acı çeken çocuklara adıyorum.

Doruk Sanatevi’nde 21 Ocak’ta başlayacak olan sergisinde; gökkuşağı tapınağından içeriye adım atarken ruhuna denk düşen renklerin ışıklarını tuvalde formlara dönüştüren Selin Melek Aktan, düşlediği bir diyarın kapılarını aralar. Aktan’a göre, orada hala herkese yer vardır:
Anadolu topraklarının kokusunu, renklerini ve gizemini, geleneksel toplulukların kültürlerini gözleyen, hisseden ve resim diline tutkuyla taşıyan Aktan aynı zamanda ele aldığı konuları çağımız koşulları içine konumlandırarak kendi eleştirel yaklaşımını da vurgular:
Baş kaldırışlarım var bu dünyaya
Renklerim çılgınca masum,
Figürlerim inadına mutludur benim gökkuşağı tapınağımda.
Dünyadaki tüm haksızlıklar ,çirkinlikler ve kötülüklerle savaşmak için yarattım onları.
O tapınakta kimse kimseyi incitmez,biri birine yalan söylemez.
Din dil ırk farkı gözetmeden herkese kucak açan perilerin ülkesidir orası....
Masumiyetin gölgelere yenik düşmediği yerlerde insanlar ışık ışık,aşklar alev alevdir.
Küçük bir çocukken hepimiz sürekli o tapınakta yaşıyorduk.
Sonra kurtlarla koşmaya başlayıp yolumuzu kaybettik.
Şimdilerde kod adım simli pembe olsa da,
Tapınağımı geri istiyorum ben..
Ve biliyorum ki orada hala herkese yer var .


Selin Melek Aktan’ın Türkiye’deki 4. kişisel sergisi olan “Gökkuşağı Tapınağı’nda yer var mı?” adlı resim ve heykel sergisinin açılışı 21 Ocak Perşembe günü saat 17:00’de. Doruk Sanatevi’nde, 13 Şubat’a kadar devam edecek olan sergi Pazar günleri hariç 11:00-18:00 saatleri arasında izlenmeye açık olacak.
“Gökkuşağı Tapınağı’nda yer var mı?”
Melek Selin Aktan Resim ve Heykel Sergisi
Doruk Sanatevi, Boğazkesen Cd. No: 21/A Tophane İstanbul,
 T: 0212 252 05 35
Bilgi İçin:
Handan Terzioğlu, 0 532 626 63 35, handan@marjinart.com
Marjinart Plastik Sanatlar İletişim Ajansı, 0212 251 16 22, info@marjinart.com

.

Hiç yorum yok: